Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu,, din sectorul Botanica a împlinit vârsta de 50 ani

  • 31/10/2019
  • 0
  • 152 Vizualizări

              ,,O lumânare nu-și pierde din lumina ei când aprinde altă lumânare,, Mihai Eminescu                                               

Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu,, a fost înființat în anul 1969 sub denumirea de Școala nr.10 ,,Mihai Eminescu,, (școală moldo – rusă).

Din 1989 școala nr.10 ,,Mihai Eminescu,, a fost redenumită în școala națională nr.10 ,,Mihai Eminescu,,. Tot în același an obținând și statutul de gimnaziul nr. 3,,Mihai Eminescu,,.

Prin hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 641 din 26.08.1994, gimnaziul primește statutul de Liceu Teoretic ,,Mihai Eminescu,,. Primele clase francofone au fost deschise în cadrul  liceului în anul 1998.

La inițiativa administrației liceului, din 1995 se desfășoară cu  succes festivalul municipal și republican ,,La steaua care a răsărit…,, la care sunt invitate liceele din municipiu și republică. Au devenit anual tradiționale Eminesciana, Hramul Liceului, Decada limbilor străine, Toamna de Aur, Bilunarul Ecologic, Balul Bobocilor, Gala laureaților.

Primul director a fost dna Maria Filip, între anii 1969-1972, iar din 1972 până în 1989 dl Oleg Scurtu. Din 1989 până în prezent funcția este deținută de dl Mihai Dan.

Prima promoție a absolvit în 1971: 2 clase în număr de 56 de absolvenți.

La moment, în liceul ,,Mihai Eminescu,, își fac studiile 1248 elevi, care învață în 42 clase amenajate.

La festivitatea consacrată jubileului de 50 de ani de la fondarea Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu,, au participat dna Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, ministru al ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dna Rodica GUȚU, șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal Chișinău, reprezentanți ai DETS Botanica, reprezentanți al sindicatelor din domeniul educației, alți oaspeți de onoare, care au transmis mesaje de felicitare comunității de elevi, părinților, cadrelor didactice, dascălilor, care cu drag au muncit din primele zile și nu au ezitat să vină la aniversare.

Elevii instituției au pregătit multe surprize frumoase tuturor celor, care în această zi importantă au ales să fie alături, să se afle în curtea liceului pentru a se bucura împreună pentru evenimentul desfășurat.

Cu prilejul acestui eveniment dna Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, dna Rodica GUȚU au decernat diplome unui număr considerabil de cadre didactice și manageriale, pentru activitate didactică prodigioasă, contribuţie esenţială în promovarea educaţiei de calitate a copiilor.

Cu prilejul aniversării de 50 ani, în curtea liceului s-au plantat 50 de pomi.

În prezent, instituția participă activ la diverse concursuri la nivel municipal și național, obținând rezultate apreciabile.

Prin  corpul didactic experimentat și prin performanțele elevilor, liceul înscrie pagini remarcabile în istoria de mâine a școlii românești, cinstind numele patronului  spiritual: MIHAI EMINESCU.